Спад на туристите по морето. Данни на НСИ сочат, че

...
Спад на туристите по морето. Данни на НСИ сочат, че
Коментари Харесай

16% по-малко туристи това лято във Варна

Спад на туристите по морето. Данни на Национален статистически институт сочат, че и във Варна спадът е значителен, като доближава до към 16 %. Още през зимата стана ясно, че ранните записвания за българското Черноморие са много по-малко от същия интервал предходната година, предава Нова тв.

„ Данните на Национален статистически институт са за месец май, доколкото разбирам, и съгласно мен те са естествени. Основната причина е мощната конкуренция, която беше в рецесия през миналите три години. Това не е изненадващо, не е учудващо. Сега юли нещата наподобяват по друг метод ", разяснява Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„ Ние нямаме никакви упования, надлежно и право за разочарования. Туристите, които са във Варна, са доста малко, тази година се усеща осезаемо. Лошата реклама, която си вършим всички ние, е доста сериозна. За какъв брой време стига едно семейство от София до Гърция? Кои автомагистрали са направени - „ Тракия " или „ Хемус "? За да пристигна едно семейство на плаж през уикенда, то ще пътува 10 часа до Варна, тъй като „ Хемус " е в ремонт. През „ Тракия " ситуацията е същото. Защо да пристигна тук, откакто си има прелестен път до Гърция? Ние сами си затваряме пътищата и след това се чудим на резултатите ", разяснява Невяна Иванова, притежател на заведение на плажа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР