Спад на ранните записвания за летни почивки от германски и

...
Спад на ранните записвания за летни почивки от германски и
Коментари Харесай

Спад на ранните записвания за лятна почивка у нас от германци и руснаци

Спад на ранните записвания за летни почивки от немски и съветски туристи регистрира министърът на туризма. Николина Ангелкова заяви, че поръчките за ранни полети на летище Варна са намалели с 15%, а на летище Бургас са се нараснали с към 1%, което съгласно нея е в границите на статистическата неточност.

Чуждестранните туристи, посетили България през декември и януари са към 4% по-малко спрямо предходния сезон. Нощувките са се нараснали с близо 6 %, регистрира министър Ангелкова.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Идват малко по-малко туристи,но те ношуват повече и това води до по-големи доходи в стопанската система. Надявам се да имаме такава наклонност и през летния сезон.
Тази наклонност съгласно Ангелкова води с дребни стъпки до главната тактика на министерството.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Да привличаме по-висок клас туристи. Тоест да предлагаме по-висок артикул на рационална цена. И това го потвърждават и неналичието на свободни места все още в 4 и 5 звездните хотели.
От Националния ръб по туризъм желаеха страната да отпусне незабавно спомагателни 10 милиона лв. за рекламни акции на България у нас и на медународните пазари.
лекар Полина Карастоянова - ръководител на Националния ръб по туризъм: За да можем отчиайки трендовете от спада в ранните записвания да спасим късните записвания и да подкрепим идния сезон.
По данни на Българска народна банка приходите от интернационален туризъм през предходната година надвишават 3.7 милиарда евро. Те са се нараснали с повече от 6% спрямо 2017 -та година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР