Спад на кражбите у нас с близо 15 % в

...
Спад на кражбите у нас с близо 15 % в
Коментари Харесай

МВР: Спад на кражбите у нас с близо 15% спрямо 2018 г.

Спад на кражбите у нас с близо 15 % спрямо предходната година. Това сочат формалните данни на вътрешното ни министерство.

През миналата година общият им брой е бил близо 37 хиляди, а през тази година, до август те са близо 18 хиляди.

Снимка: btvnovinite.bg

А за предходната година до август те са над 20 хиляди.

Снимка: btvnovinite.bg

По данни на Министерство на вътрешните работи, се разкриват към една трета от записаните обири и грабежи.
Нападнаха стара жена за 5 лв. и 20 стотинки Извършителите влезнали в дома й измежду нощ
У нас месечно се правят по към 2000 обири и по към 100 грабежа.

Снимка: btvnovinite.bg

И макар спада съгласно формалната статистика, набезите в дребните обитаеми места остават главен проблем.

Последният случай е от казанлъшкото село Бузовград. Двама престъпно проявени с над 20 обири пребиват възрастно семейство, с цел да вземат парите им.
Рецидивисти пребиха възрастен мъж с дървен прът в дома му в казанлъшко село Счупили и проходилката на брачната половинка му
76-годишният Иван Колев и неговата брачна половинка, която е неработоспособен, са били нападнати измежду нощ, до момента в който спели.В дома на възрастното семейство крадците влезнали през дворната ограда към 2 ч. измежду нощ.

Обирджиите се показали за служители на реда. Върху възрастния човек се изсипала лавина от удари. Бит е и с дървен кол. Мнимите служители на реда търсели пари. Счупили проходилката на брачната половинка на Иван.

Двамата подправени служители на реда са арестувани в центъра на селото директно след осъществяването на закононарушението, изясни Христо Петров, шеф на „ Криминална полиция” в Казанлък.
Хванаха причинител на брутални набези над възрастни дами в София Жертвите на рецидивиста са на над 70-годишна възраст
От дома на Иван Колев крадците си потеглят единствено с мобилен телефон, само че за жертвите им шокът е заплашителен. В Бузовград не помнят най-малко от десетина години да се е случвало такова закононарушение.

Двамата причинители - на 37 и на 41 години, са познайници на полицията. Криминалните им регистрации са главно за обири и грабежи. Преди два месеца са били освободени от пандиза, където са лежали още веднъж за грабежи. Сега престоят им ще бъде по-дълъг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР