Спад на катастрофите с материални щети и пострадали, но увеличение

...
Спад на катастрофите с материални щети и пострадали, но увеличение
Коментари Харесай

Стана ясно какви са основните причини за катастрофите във Враца

Спад на злополуките с материални вреди и потърпевши, само че нарастване броя на починалите при произшествия -това стана ясно през днешния ден на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата във Враца.
По данни от Годишния отчет, за дванадесетте месеца на 2018 година в региона са регистрирани общо 772 пътнотранспортни катастрофи, от които 611 с материални вреди. 161 са тежките катастрофи, с 27 убити и 217 леко и тежко ранени жители.
Два са сериозните сектора с централизация на пътнотранспортни катастрофи на територията на региона през 2018 година – първият се намира на път II-15 - кръстовище с кръгово придвижване на Северен обходен път на Враца. На него са станали общо 10 произшествия. Вторият рисков сектор е на бензиностанция „ Лукойл “, отвън гр. Враца, с общо 6 произшествия.
Областната комисия уточни като съществени аргументи за пораждане на произшествията несъобразената с пътните условия скорост, рискови изпреварвания и нахлуване в лентата за насрещно придвижване, неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на предпазните колани, каските и защитните устройства в транспортните средства, както и използването на алкохол.
За 2018 година са открити близо 40 000 нарушавания по Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за обезпечаване, формирани са повече от 5000 акта и над 30 000 фиша.
Областната комисия по сигурност одобри и План-програмата за работата си през 2019 година, в която са заложени разнообразни мероприятия и действия, целящи понижаване на пътния травматизъм и повишение културата на пътна сигурност.
Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски моли за повече отговорност и внимание на пътното платно и напомни мотото на Десетилетието на дейностите по сигурност 2011-2020 - „ Заедно можем да спасим живота на милиони хора “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР