Спад на капиталовите инвестиции, частното потребление и износ тласна германската

...
Спад на капиталовите инвестиции, частното потребление и износ тласна германската
Коментари Харесай

Спад в потреблението и износа тласна Германия към рецесия

Спад на финансовите вложения, частното ползване и експорт тласна немската стопанска система към криза през първото тримесечие.

Подробните данни, оповестени на 25 май, дават визия за вредите, породени от пандемията на ковид.

Федералната работа за статистика съобщи, че финансовите вложения са намалели с 6,9%, частното ползване с 3,2%, а износът с 3,1% сред януари и март спрямо последните три месеца на 2019 година

Брутният вътрешен продукт на водещата европейска стопанска система се сви през първото тримесечие на годината с 2,2% по отношение на последните три месеца на 2019г., когато се намали с 0,1 на 100. Това е най-големият стопански спад от първото тримесечие на 2009 година насам, когато бушуваше последната световна финансова рецесия.

Икономистите обаче чакат още по-голям спад на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие, защото точно тогава по-голямата част от ограничаващите ограничения, въведени в средата на март за битка с вирусната пандемия, започнаха да оказват своето отрицателно икономическо влияние.

Брутният вътрешен продукт на Нидерландия се намали с 1,7% през първото тримесечие, до момента в който италианската стопанска система се сви с 4,7%, френската означи исторически спад от 5,8%, а испанската стопанска система се намали с рекордните 5,2 на 100.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР