Спад е регистриран в броя на новите потвърдени случаи на

...
Спад е регистриран в броя на новите потвърдени случаи на
Коментари Харесай

Спад на новите случаи на COVID-19 в Румъния

Спад е регистриран в броя на новите доказани случаи на COVID-19 в Румъния през последното денонощие, оповестява в. " Адевърул ".

През последните 24 часа са регистрирани 251 нови случаи на заболяването, с което общият брой на инфектираните доближи 3 864. Това е спад по отношение на последните два дни, през които се записаха надлежно по нови 430 и 445 случая на денонощие.

От доказаните случаи 374 са оповестени за излекувани и са изписани от лечебните заведения.

Броят на жертвите на COVID-19 в Румъния е 148.

В страната са направени досега 38 623 теста за заболяването, написа Българска телеграфна агенция.

Най-голям брой инфектирани има в северния окръг Сучава - 1 215 души. В Букурещ доказаните случаи са 552. Над 100 инфектирани има в окръзите Тимиш, Арад, Нямц, Клуж, Хунедоара, Констанца, Галац.

Най-малко болни са регистрирани в окръзите Харгита (един случай) и Тулча (шест).

Що се отнася до обстановката с румънските жители, намиращи се в чужбина, съгласно информацията от дипломатическите и консулските служби на Румъния зад граница, досега има 401 румънци с доказани проби за COVID-19. В Испания са 129, в Италия - 236, във Франция - 15, в Германия - 8, във Англия - 4, по двама в Намибия и Индонезия, и по един в Тунис, Ирландия, Люксембург, Белгия и Съединени американски щати.

От началото на епидемията отвън страната са умряли 27 румънски жители вследствие на болестта, осведоми " Адевърул ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР