SpaceX все повече се доближава до изпълнението на комерсиални полети

...
SpaceX все повече се доближава до изпълнението на комерсиални полети
Коментари Харесай

SpaceX проведе успешен тест на ракетата за многократно ползване Starship

SpaceX от ден на ден се приближава до осъществяването на комерсиални полети в Космоса, откакто изстреля и сполучливо приземи назад на повърхността ранен първообраз на революционната ракетна система за неведнъж прилагане Starship, с която планира да изпраща товари и пасажери отвън орбитата на Земята в близкото бъдеще, съобщи Business Insider.

Минути преди 20:00 часа източно време в понеделник авио-космическата компания даде начало на опита от площадката в село Бока Чика в щата Тексас. Ракетата, кръстена SN5, се издигна на към 150 метра и се задържа във въздуха общо към 40 секунди преди да кацне назад благодарение на единствено един мотор Raptor с вградени крачета за приземяване.

Според създателя на SpaceX, Илън Мъск, постигането на многократна приложимост на Starship и ракетния бустер Super Heavy ще понижат разноските за изстрелване на тела в Космоса с към 1000 пъти. При някои от предходните проби, провеждани от началото на годината, се следиха и детонации.

На 23 юли корпорацията изпрати питане до Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати за разрешение за реализиране на връзка с прототипи на височина до 20 км в идващите 7 месеца.

Мъск се надява да реализира първия транспорт на товар през 2022 година, да изпрати туристи до Луната през 2023-та, а през 2024-та да доближи и до Марс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР