SpaceX успешно изстреля 18-тата мисия по извеждане на сателита Starlink.

...
SpaceX успешно изстреля 18-тата мисия по извеждане на сателита Starlink.
Коментари Харесай

SpaceX успешно изтреля 60 сателита Starlink

SpaceX сполучливо изстреля 18-тата задача по извеждане на спътника Starlink. Групата им в орбита се усилва с още 60 апарата, а първата степен на ракетата Falcon-9 хвърча и кацна единствено 27 дни след последния си полет.

Компанията на Илон Мъск потвърди какъв брой елементарно, бързо и надеждно могат да се употребяват наново ракетите Falcon-9, извършвайки следващото сполучливо приземяване.

Настоящата задача е петата за първата степен на употребяваната ракета. За контрастност, галактическата совалка имаше потребност от муден, безценен и не изключително благонадежден ремонт след полетите си в космоса, с цел да може да лети още веднъж.

Освен с неповторимата си технология за наново потребление на ракетите Falcon-9, SpaceX е на път да се трансформира и в първата компания, която да осъществя световен сателитен интернет.

Мрежата Starlink би трябвало да обезпечи достъп до интернет на ползватели на всички места на планетата, в това число в труднодостъпните и слабонаселени райони при скорост 1 гигабит в секунда по стандартите на 5G. За задачата компанията има намерение да разположи в орбита 11 хиляди спътника, като въвеждането им в употреба възлиза на 10 милиарда $.

На първо време SpaceX възнамерява да обезпечи високоскоростен достъп до интернет за южните щати на Съединени американски щати.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР