SpaceX току-що извърши третото тестово този път много успешно изстрелване

...
SpaceX току-що извърши третото тестово този път много успешно изстрелване
Коментари Харесай

Успешен старт на Starship: всички ракетни двигателя работиха перфектно и корабът влезе в орбита около Земята

SpaceX преди малко извърши третото тестово този път доста сполучливо изстрелване на 122-метровата си ракета Starship от базата си в Тексас. И за първи път гигантската ракета не се взриви по време на задачата. Може да се каже, че това бе историческо изстрелване. Самото изстрелване бе осъществено по-рано от оповестеното вероятно от съображения за сигурност или по други аргументи.

По време на изстрелването всички 33 ракетни мотора на първата степен работиха както би трябвало - по проект. Но опитът за меко втурване на бустера се провали, макар че стабилизаторите сработиха съгласно условията. Но даже и това е един в действителност превъзходен резултат за SpaceX.

Междувременно втората степен към момента е в полет и би трябвало да се спусне в Индийския океан през идващите 20-30 минути. Нейните мотори също работят както би трябвало, ускорявайки кораба до 26 хиляди километра в час.

Това изстрелване сподели, че новата версия на ракетата сполучливо излиза в орбита и прави „ горещо “ обособяване на степените. Това е една в действителност огромна и историческа стъпка към началото на постоянното потребление на Starship за галактически задачи.

Да напомним, че Starship ще може да изстрелва свръхтежки товари и ще се употребява като част от задачата Artemis за превозване на хора до Луната, а в бъдеще и до Марс. Ето за какво актуалният тест е значим стадий по пътя към нова епоха на галактическите проучвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР