SpaceX сподели някои подробности за своята програма Starlink и съобщи

...
SpaceX сподели някои подробности за своята програма Starlink и съобщи
Коментари Харесай

Мъск разкри нови детайли за Starlink: в космоса трябва да бъдат изведени минимум 1000 сателита

SpaceX показа някои детайлности за своята стратегия Starlink и заяви някои механически елементи по отношение на извеждането в орбита на 12 000 спътника. Това са към шест пъти повече спътници, които към сегашен ден се намират в орбита към Земята.

Изстрелването на първата огромна партида за бъдещото съзвездие Starlink бе планувано за 15 май, само че бе отсрочено за 17 май заради мощен вятър. На борда на Falcon 9 са подредени 60 галактически апарата, с които галактическата компания на Илън Мъск ще се опита да потвърди опцията да обхване целия свят с безжична сателитна интернет връзка.

Мъск разгласи пред медиите, че с цел да стане плана доходоносен, в орбита би трябвало да бъдат изведени не по-малко от 1000 спътника.

„А в случай че успеем да изведем в орбита доста повече спътници, то това би било доста добре, тъй като ще значи че търсенето на тази система от страна на потребителите, е голямо“ – сподели още създателят, общоприет шеф и притежател на SpaceX.

Мъск съобщи, че SpaceX може да извежда в орбита до 2000 спътника годишно. А след дванадесет изстрелвания на Falcon 9 с по 60 спътника на борда, Starlink ще покрие цялата територия на Съединени американски щати. С 24 изстрелвания могат да се обхване по-голямата част от популацията на планетата. 30 изстрелвания на ракетата ще са задоволителни за цялата Земя.

През месец декември предходната година в ниска околоземна орбита бе изведен китайския спътник Hongyun-1, който е първият от 156-те галактически апарата от китайския план, конкуриращ Starlink.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР