SpaceX ще продължи да плаща за сателитния интернет Starlink в

...
SpaceX ще продължи да плаща за сателитния интернет Starlink в
Коментари Харесай

Мъск ще продължи да финансира Starlink в Украйна

SpaceX ще продължи да заплаща за сателитния интернет Starlink в разкъсваната от война Украйна, съобщи Илон Мъск, ден откакто софтуерният магнат загатна, че не може да продължи да финансира плана.

Starlink, мрежа от повече от 3000 дребни спътника в ниска околоземна орбита, е от жизненоважно значение за връзките на Украйна.

Междувременно американската войска удостовери, че комуникира с компанията на милиардера по отношение на финансирането на основната мрежа.

" SpaceX не желае да възвърне минали разноски, само че също по този начин не може да финансира съществуващата система за неопределен срок *и* да изпрати още няколко хиляди терминала, които имат ползване на данни до 100 пъти по-голямо от това на типичните семейства ", сподели той в петък.

" Това е безразсъдно. "

Според обновената цифра, дадена от Мъск предходната седмица, SpaceX е дарила на Украйна към 25 000 наземни терминала.

Той споделя, че интервенцията към този момент е коствала на SpaceX 80 млн. $, а до края на годината се чака тази сума да надвиши 100 млн. $.

Мъск наподобява също по този начин удостовери отчет на Си Ен Ен, в който се споделяше, че той е изпратил писмо до Пентагона, в което предизвестява, че финансовият му принос ще завърши и че военните ще би трябвало да платят сметката.

Според Си Ен Ен данните на SpaceX, споделени с Пентагона, демонстрират, че към 85 % от първите 20 000 терминала в Украйна са били платени най-малко отчасти от страни като Съединените щати, Полша или други субекти, които също по този начин са платили за към 30 % от интернет свързаността.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР