SpaceX потвърди, че последната капсула Dragon, която изпрати до Международната

...
SpaceX потвърди, че последната капсула Dragon, която изпрати до Международната
Коментари Харесай

SpaceX съобщи много важна новина, свързана с капсулата Dragon

SpaceX удостовери, че последната капсула Dragon, която изпрати до Международната галактическа станция (МКС), се е приземила сполучливо назад на Земята. Това я прави първата капсула, която към този момент има два сполучливи галактически полета до МКС. Новината е много значима, въпреки и да не провокира огромно внимание. Всъщност, това е и задачата на SpaceX - многократните галактически полети да са нещо изцяло обикновено и рутинно. Именно по тази причина достижението на Dragon е много значимо. SpaceX към този момент има ракети Falcon 9, които са направили повече от едно изстрелване.

Използването на капсулите неведнъж е втората част от тактиката на компанията. Всичко това ще направи галактическите полети много по-евтини и налични и за по-малки компании и научни организации. Освен това е значима стъпка и в дълготрайната задача на компанията - многократни полети до Марс.
Сегашната задача на капсулата Dragon е минала умерено и без проблеми. Дори може да се каже, че е била съвсем рутинна. Тя обаче демонстрира, че свършеното от SpaceX дотук дава резултат и компанията е на прав път.

НАСА също има доста изгоди от Dragon. Само тази капсула може да връща толкоз огромен товар назад на Земята, което е значимо за учените. Освен това разрешава по-чести и евтини полети. С този полет НАСА връща назад на Земята опити по какъв начин микрогравитацията въздейства на сърдечни и стволови кафези, както и лекарство, което да оказва помощ на астронавтите да резервират костите си здрави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР