SpaceX получи половин милиард долара от сегашните си акционери, както

...
SpaceX получи половин милиард долара от сегашните си акционери, както
Коментари Харесай

SpaceX привлече $500 милиона инвестиции

SpaceX получи половин милиард $ от сегашните си акционери, както и от шотландската компания Baillie Gifford. Авторитетното издание Wall Street Journal пресметна, че в този момент пазарната цена на частната галактическа компания на Илън Мъск е достигнала $30,5 милиарда .



Засега не се знае, защо ще бъдат изразходвани тези пари, само че WSJ смята, че те ще бъдат употребявани за построяването на световната сателитна система Starlink, осигуряваща бърза интернет връзка в целия свят.

Миналата година SpaceX получи правата за потребление на името Starlink. Проектътъ е умислен като най-мащабната сателитна мрежа. На първия стадий компанията има намерение да изведе в орбита 4425 спътника, а по-късно още 7518.

Изстрелванията на ракетите с тези спътници ще стартира през 2019 година. Сателитната система ще стартира да работи, когато в орбита бъдат изведени над 800 спътника. Скоростта за обмена на данни посредством Starlink ще бъде на равнище сегашните оптични кабели, а задръжката ще бъде минимална, с помощта на ниската орбита.

Ако планът се окаже сполучлив, пазарната капитализация на SpaceX ще надвиши $50 милиарда, тъй като от сателитната система се печели доста повече от изстрелването на ракети. Такава е оценката на специалистите на Morgan Stanley, дадена през 2017 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР