SpaceX подаде заявка до американските регулаторни органи за изстрелването на

...
SpaceX подаде заявка до американските регулаторни органи за изстрелването на
Коментари Харесай

SpaceX подготвя първото изстрелване на прототипа на Starship

SpaceX подаде поръчка до американските регулаторни органи за изстрелването на Starhopper , като главната цел на тази задача е инспекцията на новите мощни мотори Raptor.

Тестовете ще бъдат извършени на тестовия полигон в Бока Чика, Тексас. Първоначално ракетата би трябвало да доближи височина 500 метра и в случай че всичко премине сполучливо, Starhopper ще излети на височина 5 километра.

Starhopper е малко по-малък, само че доста банален от позиция на структурата първообраз на галактическия транспортен съд Starship, предопределен за полети до Марс.

Основната задача на тази серия проби е провеждането на тествания на новия мощен мотор Raptor. Да си напомним, че първите статични проби на този мотор бяха извършени при започване на месец април тази година.

Прототипът разполага единствено с един мотор Raptor. Според оценката на Илън Мъск, с цел да може ракетата да излезе на орбитална височина, нужни са три мотора, а за полет до Марс – повече. Диаметърът на Starhopper е същият, като на Starship – девет метра. Тоест, той може да се употребява за проби на синхронната работа на няколко от новите ракетни мотори.

Първият Starship с потребен товар на борда би трябвало да се насочи към Червената планета през 2022 година. След две години към Марс могат да се насочат първите хора. Starship може да транспортира 100 души плюс 150 тона потребен товар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР