SpaceX планира да изведе в орбита първите групи малки комуникационни

...
SpaceX планира да изведе в орбита първите групи малки комуникационни
Коментари Харесай

SpaceX ще изведе в орбита първите интернет сателити в началото на 2018 година

SpaceX възнамерява да изведе в орбита първите групи дребни информационни спътници през идващите няколко месеца. Според Space News, това значи началото на 2018 година. Проектът планува 100% интернет покритие на Земята.
За проектите на SpaceX заяви Патриция Купър, по време на чуване в Сената, отдадено на галактическото замърсяване. Според този проект, първите дребни спътници ще бъдат изведени в орбита “през идващите няколко месеца”, а по-цялостното разрастване на плана ще стартира през 2019 година. Само за 5 години SpaceX има намерение да изведе в орбита 4425 спътника, работещи в Ка и Ku диапазоните. “Ще предложим услугата, когато в орбита излязат 800 спътника. Това значи 2020-2021 година” – сподели Купър.

SpaceX има намерение независимо да създава дребните спътници в своите предприятия. Патриция Купър добави, че всички спътници ще разполагат с лазерна оптична инсталация за връзка един с различен.

Пред Сената излезе и ръководителят компанията OneWeb Грег Уайлър, който сподели, че е подготвен да изведе в орбита 900 апарата, само че през 2019 година.

Сенатът бе заинтересуван от галактическото замърсяване, което неизбежно ще се усили след извеждането на хиляди нови спътници. Компаниите са взели ограничения. Сателитите на SpaceX могат автоматизирано да маневрират, с цел да избегнат сблъсквания и да не се трансфорат в галактически отпадък. Уайлър предлага спътниците да имат разнообразни орбити, изключващи каквито и да е сблъсквания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР