SpaceX на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на

...
SpaceX на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на
Коментари Харесай

Илън Мъск праща марихуана в Космоса

SpaceX на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на Международната галактическа станция (МКС), заяви БГНЕС.

Реещите се в Космоса земни хора могат да чакат доставката да бъде в капсулата Space X Dragon, която е планувана да направи идващото си пътешестване през март 2020 година

Самият Мъск може да е индивидът зад Space X, само че той не е мозъкът зад тази доставка. Всъщност става дума за агротехнологичната компания Front Range Biosciences.

Наскоро компанията разгласи желанията си да изпрати в космоса растителни култури коноп, законният тип канабиса с ниски равнища на съединението THC. Веднъж отишли там, културите ще останат в развъдник за 30 дни.

През интервала от 30 дни конопът ще бъде следен отдалечено от Университета на Колорадо. След това културите с канабис ще бъдат върнати на Земята.

След като кацнат на земята експерти ще проучат какъв резултат, в случай че има подобен, е оказало галактическото лъчение и микрогравитацията върху генната експресия на конопа.

Шеф на научната институция Джонатан Воут съобщи: „ Има просвета, която да поддържа теорията, че растенията в космоса изпитват разновидности. Това е опция да се види дали тези разновидности се задържат след връщането на растенията на Земята и дали има нови търговски приложения. "

Конопът е тип канабис, който се отглежда за промишлени цели. Той може да бъде модернизиран и трансфорат в редица предмети, в това число хартия, облекла, биоразградима пластмаса и даже храна за животни.

Ниските концентрации на THC и по-високите концентрации на канабидиол (CBD) значат, че той може да има малко или никакъв психоактивен резултат.

Мъск е бил свързван с канабис и преди. Ексцентричният милиардер е бил хванат да пуши марихуана в Лос Анджелис, защото опиатът е законен в щата Калифорния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР