SpaceX изстреля вчера към Международната Космическа Станция ракетата Falcon 9

...
SpaceX изстреля вчера към Международната Космическа Станция ракетата Falcon 9
Коментари Харесай

SpaceX успешно изведе в орбита апаратура за МКС и прототипа на сателит-танкер

SpaceX изстреля през вчерашния ден към Международната Космическа Станция ракетата Falcon 9 с товарния галактически транспортен съд Dragon. Той ще достави в МКС храна и разнообразни предмети за екипажа. Ней-необичайният товар е сателитът-танкер, с който ще бъдат извършени първите опити за прекачване на ракетно гориво в космоса, от един контейнер към различен. Резултатите ще бъдат употребявани за построяването на орбитална станция за зареждане на ракетно гориво . Традиционно, всичко се показваше в YouTube в действително време.



Космическият транспортен съд изведе в орбита над два и половина тона потребен товар с инсталация, материали и принадлежности за научни проучвания. Dragon би трябвало да се завърне на Земята през месец януари 2019 година и ще върне 11,8 тона потребен товар, в това число резултатите от научните опити.

Понеже масата на потребния товар при тази задача е дребна, първата степен трябваше да кацне в същия космодрум. Но на последния стадий тя стартира да се върти към оста си и се меко се приземи във водата до брега на Кейп Канаверал. Бустерът няма особени повреди и до края продължи да изпраща телеметричните и други данни.



Малко по-късно Илън Мъск сподели, че повода Falcon да пропусне задачата е счупването на едната от аеродинамичните контролни повърхности. Мъск показа, че ще стартира да дублира системата за ръководство полета на ракетата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР