Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е

...
Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е
Коментари Харесай

Какво предлага най-големият СПА комплекс в Северна Америка

Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е ситуиран в красивите околности на френско-говорящата канадска провинция, комплексът е единствено на 20 минути път от Parliament Hill в столицата на Канада - Отава, написа Forbes.

В страните от Северна Америка от години изключително известен в СПА туризма е термичният цикъл. Той съставлява редуваното на гореща и студена среда, като сред всеки курс се прави отмора.

В Spa Nordic има доста разновидности за горещата част - хидро масажна вана, сауна или парна баня.
 Снимка 407756
Източник:

Най-голямата атракция обаче е басейнът Kalla със солена вода. Той е изкопан на 5 метра дълбочина в канара и съдържа 10 тона сол. Целта е да докара на гостите чувство като корабоплаване в Мъртво море. Използват се деликатно подбрани уравновесени магнезиеви соли. Непрекъснато се ревизира чистотата и солеността на водата, която би трябвало да е не повече от 12 %.

Това е вторият по рода си в света подобен солен басейн и единственият в Северна Америка. Швейцария е другата страна, която може да се похвали с такава атракция.
 Снимка 407755
Източник:

Студените зони не отстъпват по нищо на термо кътчетата. Ледена вода, която идва непосредствено от водопад в планината се събира в басейн на комплекса. Температурата му е 10 градуса. Много от гостите не могат незабавно да влязат във водата или го вършат последователно. Но за тези, които съумеят, горещите сауни и соленият басейн ще се сторят изключително приятни.

Комплексът разполага с три обособени зони за потребностите на всеки от гостите - за тези, които обичат шумните места и последователите на спокойствието и тишината.

Kaskad е първата от тях, оборудвана с комфортни хамаци за отмора или сънливост. В нея се намират и някои от топлите зони, а личният състав припомня непрестанно да се пази тишина.

Следващата е Borna, където е и студеният басейн. В тази зона към този момент може да се беседва безшумно.
 Снимка 407758
Източник:

Социалната гледка е мястото за пиво, ядене и многолюден диалог.

Освен СПА зоните комплексът има и по-екстремно предложение за дейните гости. Spa Nordic предлага едночасов преход със снегоходки в парка Гатино.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР