Созопол взе дербито с Черноморец, небесносините дръпнаха с пет точки

...
Созопол взе дербито с Черноморец, небесносините дръпнаха с пет точки
Коментари Харесай

Вампирите ухапаха акулите

Созопол взе дербито с Черноморец, небесносините дръпнаха с пет точки на върха пред акулите Отборът на Созопол прибави нови значими три точки в битката за лидерската позиция в Югоизточната Трета лига и остана на върха с актив от 19 точки. В събота, на безобразния терен на стадион " Черноморец " в квартал " Акациите ", небесносините облечени в бяло победиха с 2:1 домакините от Черноморец в среща от 7-ия кръг на шампионата. По този метод момчетата на Маргарит Димов още веднъж потвърдиха кой е по-класният тим и кой заслужава да влезе във Втора лига. Созопол завоюва четвърти триумф в морското дерби над този противник с мачовете за купата, а предишния сезон още веднъж в Бургас, срещата приключи при еднакъв резултат -2:2, като гостите изпуснаха успеха в заключителните секунди на продължението. Доминацията на вампирите над акулите продължава, а бургазлии към момента нямат победа над Созопол в формален мач. Созопол дръпна с пет точки пред Черноморец, записвайки шеста победа от началото на сезона. Единственото тъждество бе при визитата на Несебър, а дербито приключи 1:1. Небесносините имат единствено две позволени попадения, а са осъществили 15.

Треньорът на Созопол Маргарит Димов направи няколко промени в стартовите 11. В тази среща отляво в отбраната стартира юношата на Славия Ангел Каракашев, който получи късмет и се показа добре. Расим Сюлеймна, който бе болен и стартира с Поморие за купата на страната остана на пейката. В предни позиции Георги Георгиев стартира на върха на офанзивата, а Венци Гюзелев се появи след почивката, дружно с Мариян Димитров. Бившият защитник на акулите размени в края на срещата героя Антонио Ласков, който обра бурните аплодисменти на публиката, пристигнала да поддържа гостите.

Созопол сподели воля, темперамент, предпочитание и хъс за победа и изцяло справедливо взе трите точки. През първата част двата тима се надлъгваха, а домакините насочиха няколко удара към вратата на Роман Васенев, само че без триумф. Созопол също имаше своите шансове, само че не съумя да означи. Така двата отбора се отдръпнаха при нулево реми и оставиха всичко по-интересно за след почивката. В 53-та минута Черноморец поведе в резултата след тъкмо изпълнена дузпа от Трайо Грозев. Капитанът Петър Кюмюрджиев фаулира някогашният нападател на Созопол, който самичък осъществя за 1:0. Трайо резервира самообладание и не се зарадва против някогашния си тим. Пет минути по-късно основният арбитър от Сливен Димо Димов не свири очевадна дузпа за гостите за нарушаване на Георги Тузаков, а Кристиян Иванов, който бе именик получи жълт картон за симулация. Силните минути за Созопол настъпиха след час игра. Логичното въпреки всичко се случи в 60-та минута, а Радослав Байчев бе в прегръдките на своите съотборници, откакто съумя да изравни резултата 1:1 след феноменално попадение с удар от над 35 метра и да прати в възторг футболистите на гостите. Атакуващият играч прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратаря Мартин Теменлиев, който бе определен за състезател на месеца от почитателите на домакините преди срещата. Шест минути по-късно в 66-та минута Антонио Ласков означи победното попадeние след фантастично осъществяване на свободен удар за нарушаване на Виктор Янев. Футболистът от Сандански вкара в горния ляв ъгъл за 1:2 и подпечеата успеха за гостите, която ги прати еднолично на върха в класирането.Черноморец се опита да изравни в края на мача, само че топката срещна напречната греда, а няколко удара минаха настрана от вратата на Роман Васенев, който в последната минута от продължението с превъзходен инстикт мазета в корнер и резервира успеха за гостите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР