South Stream Transport (SST, проектната компания за „Турски поток“, 100%

...
South Stream Transport (SST, проектната компания за „Турски поток“, 100%
Коментари Харесай

„Газпром“ започна строителството на приемен терминал за „Турски поток“


South Stream Transport (SST, плановата компания за „ Турски поток “, 100% дъщерна на „ Газпром “ ) стартира строителството в Турция на приемен терминал за морския газопровод „ Турски поток “ се споделя в известие на компанията.

Дейностите планът за морски газопровод се реализира по едно и също време в три сектора: на крайбрежията на Русия, Турция, а също по този начин и в Черно море, означават от компанията. Всички нужни позволение за началото на дейностите са получени.

През септември 2017 година с компанията Petrofac бе подписан контракт за строителството на приемен терминал. Petrofac сега е в стадий на старт. Като главен подизпълнител е привлечена компанията Tekfen, един от водачите на строителния пазар в Турция.

На първи стадий ще бъдат осъществени действия за подготовка на строителната площадка край Къйъкьой в района на Тракия. В сходство със законодателството на Турция компанията South Stream Transport получи нужните позволения и заплати нужните мита.

SST оповестява също по този начин, че дейностите на брега на Русия до град Анапа са в стадий на довеждане докрай. Краят на строителството на обектите се възнамерява през 2018 година Тръбополагащият транспортен съд Pioneering Spirit на компанията Allseas продължава строителството на морския газопровод. Първата тръба се поставя по посока на турския бряг.

Морският газопровод „ Турски поток “ планува построяването на две тръби с дължина от 930 км и при диаметър от 81 см. Всяка от тръбите е планувана за обезпечаване на доставка на природен газ от порядъка на 15,75 милиарда куб м годишно. „ Турски поток “ ще е първият морски газопровод с подобен диаметър в света, положен на дълбочина до 2200 метра. Газа, доставян по първата тръба се планува да бъде доставян на турския пазар. Втората тръба би трябвало да се постави по посока от границата на Турция за Европейски Съюз за реализиране на газови доставки за страните от Южна и Югоизточна Европа. Русия обаче е безапелационна, че строителството на втората тръба ще се реализира след даване на твърди гаранции от Европейски Съюз, с цел да не се повтори обстановката с плана „ Южен поток “. Според графика първите доставки на природен газ са планувани за края на идната 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР