Соцлидерката отряза ДБ и ПП, които призоваха БСП да оттегли

...
Соцлидерката отряза ДБ и ПП, които призоваха БСП да оттегли
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Нинова взриви НС: Лъсна лицемерието. За ПП и ДеБъ са важни машината и флашката

Соцлидерката отряза Демократична България и Политическа партия, които приканиха Българска социалистическа партия да отдръпна плана си за промени в Изборния кодекс, като се заканиха, че това ще минира договарянията с левицата. Въпреки това, Корнелия Нинова втвърди позиции и отсече, че няма да отдръпна плана си за промени в Изборния кодекс. Тя натърти, че не приема разговор с ултиматум.

Не одобрявам разговор с ултиматум, няма да оттеглим законопроекта. Диалогът би трябвало да е тук, в пленарната зала, изясни лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от парламентарната естрада.

За Българска социалистическа партия в този парламент има 3 значими въпроса за решение. Първо, приемане на бюджет за 2023 година, с който да се обезпечат спокойна зима и нараснали приходи на хората, успокоение за стопанската система. Второ, приемане на законите за проекта за възобновяване. Трето, рационални диалози за сформиране на държавно управление – постоянно, с стратегия и вероятност.

Най-важното си остава бюджета, приходите на хората, сподели Нинова и подсети, че още преди месец да внесли законодателни промени в тази посока. И изясни, че това е лицето на Българска социалистическа партия в Народното събрание от години. След което подлага на критика, че няма придвижване по тези закони.

Мислите ли, че най-важният приоритет на Българска социалистическа партия е Изборният кодекс. Внушението, че с това отваряме войни, е неистина, сподели Нинова.

Соцлидерката подлага на критика Политическа партия и Демократична България, че не са подкрепили декларацията за Шенген, призната от Народното събрание през вчерашния ден по предложение на Българска социалистическа партия.

След което подлага на критика „ Промяната “, че е загърбила всички обществени обещания. Лъсна лицемерието – единственото значимо за тях са машината и флашката, сподели Нинова. Хвърлят се обвинявания по Българска социалистическа партия, тропа се по масата. Стигна се до такава степен, че с решение на Народното събрание да желаят една група да си изтегли законопроекта, подлага на критика тя.

Предлага ни се разговор с ултиматум. Няма да получите подобен. Към кого е този ултиматум – към 47% от жителите, които желаят да гласоподават с хартия? 48% желаят машини. Поставяте ултиматум към демокрацията, към европейския правов ред, тъй като на никое място в Европа не се гласоподава с машини, добави соцлидерката.

Българска социалистическа партия в никакъв случай не е внасяла законопроект за цялостно машинно гласоподаване, не лъжете. Помагаме старания да се подсигурява прозрачността и честността на изборния развой, само че с едно изискване – да се подсигурява правото на хората на избори, безапелационна бе Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР