Соцлидерката Корнелия Нинова призова всички политически партии да се разграничат

...
Соцлидерката Корнелия Нинова призова всички политически партии да се разграничат
Коментари Харесай

БСП осъди вандализма над паметника и предупреди: Партии изпратиха агитките

Соцлидерката Корнелия Нинова прикани всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт.

" Агресията, похищението към хора и чупенето на паметника на Съветската войска е неприемлив вандалски акт. Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет ", написа във Facebook Корнелия Нинова. Лидерката на Българска социалистическа партия акцентира, че това е проведена провокация за усилване на опълчването и втълпяване на ненавист.

" Настояваме държавното управление, регионалната администрация и общината незабавно да вземат ограничения, с цел да подсигуряват целостта на паметника и сигурността на жителите. Както и правоохранителните органи да разкрият причинителите и те да понесат своята отговорност ", добави Нинова. " Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски полезности ли са ", сподели още лидерката на Българска социалистическа партия и предизвести властта да спре да опълчва българите едни на други.

 



По-късно в публично изказване пред Паметника на Съветската войска от името на партията Таско Ерменков напомни, че паметникът е български, издигнат с български пари и по план на български архитекти, като е отдаден не на войска, освободителка на България, а на цяла Европа от хитлерофашизма. В тази войска са воювали освен руснаци, само че и украинци, поляци, белоруси, французи и в последния стадий от войната - българи, напомни той.

Кафявата чума се завръща, означи Таско Ерменков и направи паралел със събитията в Украйна отпреди 10 години, когато там стартира гражданската война.

" Който води война против този монумент, отдаден на спечелилите над хитлерофашизма, самичък се слага на страната на победените. Колкото до насилието, последните 30 години до момента палатков лагер не е бил разрушаван. Това което се случи през вчерашния ден е рисков казус ", сподели Ерменков.

Снимка: БТА

Според социалиста ръководещите насаждат разделяне измежду хората и ги опълчват целеустремено, с цел да не се обединят хората против ръководството. Ерменков също обвини за офанзивата против монумента политически сили.

" Нима си мислите, че агитките са пристигнали непринудено ", акцентира Ерменков и добави, че те постоянно са били употребявани от политиците. Важното е да бъдат изяснени тези, които стоят зад агитките ", добави Ерменков.

По думите му вандалският акт от нощес е генерална подготовка за премахването и на паметника на Братската могила в Борисовата градина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР