Соцлидерът Корнелия Нинова започна нетрадиционно доклада си пред червения конгрес.

...
Соцлидерът Корнелия Нинова започна нетрадиционно доклада си пред червения конгрес.
Коментари Харесай

Нинова предрече победа на БСП на евровота

Соцлидерът Корнелия Нинова стартира нетрадиционно отчета си пред аления конгрес. Тя разгласи, че Елена Йончева през последните дни прави ново следствие, в което уличавала министри в корупционен сговор. То било загадка до момента, разбули я соцлидерката, предава канал3.

" Последния месец Елена прави следствие, което ще показа идната седмица на екрана на БСТВ. Тя ще потвърди с документи, със очевидци, с всички нужни доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой шеф на организация или служител, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за изтриване на нейните следи ", съобщи Нинова и по този начин стартира политическия си отчет пред делегатите на 49 конгрес на Българска социалистическа партия. Соцлидерката прикани делегатите да поддържат декларацията, която партията ще гласоподава в отбрана на Елена Йончева.

Иначе Корнелия Нинова вижда Българска социалистическа партия победител на евровота, в случай че изборите се проведат почтено, защото сега с ГЕРБ били на еднакъв старт и социалистите имали огромен късмет да победят.

" Корабът на ръководството потъва и първи го напущат Обединените патриоти ", означи в пасажа с рецензии към властта соцлидерката. " Те до момента осигуряваха попътен вятър, само че през днешния ден се пробват да се спасят, като се разграничат ", уточни Нинова. Според нея Бойко Борисов е некадърен да овладее обстановката, с цел да обезпечи непоклатимост на ръководството. Нинова укори ГЕРБ, че " до момента в който си вършат дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, народът се топи и един  приблизително един огромен град, колкото Разград, изчезва всяка година ".

Соцлидерката даде обещание, когато Българска социалистическа партия пристигна на власт, да приключи войната на изпълнителната власт с президента, както и да възвърне силата на правосъдната власт.

Соцлидерката откри метод да насочи успокоително обръщение и към вътрешната съпротива, че няма по какъв начин да заема поста повече от два мандата.

" Вечни ръководители няма. Нашата партия не се крепи на един човек и на ръководителя си. Тя се крепи на вас, членовете и симпатизантите. Затова и ръководителят - 8 години и край! "

Нинова очерта главните постулати на Българска социалистическа партия във " Визия за България ", измежду които въвеждането на един учебник по един предмет в учебно заведение и унищожаване на финансирането от Здравната каса за частните лечебни заведения. Соцлидерката единствено маркира концепциите на алените, които по-късно ще бъдат в детайли показани на форума.

На финала на речта си тя благодари на депутатите си от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", които били " невероятни бойци " и кръстосали страната за над 500 срещи с хората.

" Промяната в България стартира, въпреки и постепенно, въпреки и мъчно, имам вяра, че тя ще стане, вие сте нейните носители ", надъха Нинова делегатите на конгреса, измежду които партийният актив от страната и депутатите, и им подреди през идващите месеци да подадат ръка на всеки българин, който милее за правдивост, независимост, семейство и жанр. " Дайте им храброст и мощ, дано бъдат част от смяната, тя е за тях, тя не може да стане без тях. Скъпи българи, повярвайте в себе си, не се опасявайте. Силата не е в политиците, силата е във вас, всичко зависи от вас ", насочи тя предизборно обръщение и към безпартийните.

А щом Нинова приключи речта си и стартира представянето на " Визия за България ", делегатите се изсипаха отвън от залата, с цел да пият кафе и да изядат по един конгресен сандвич. Кулоарите на Зала 3 се препълниха от хора, а пушачите превзеха терасата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР