Социолози: Смъртта на Навални сложи край на надеждите за демокрация

...
Социолози: Смъртта на Навални сложи край на надеждите за демокрация
Коментари Харесай

Социолози: Смъртта на Навални сложи край на надеждите за демокрация в Русия

Социолози: Смъртта на Навални постави завършек на очакванията за народна власт в Русия. Около тази позиция се сплотиха пред Българска национална телевизия социолозите Мира Радева, Ружа Райчева и блогърът Асен Генов. Според тях хората, които не са съгласни с режима на Владимир Путин и могат да изоставен страната, ще го създадат.

„ Навални сякаш беше знак на голяма вяра, че в Русия може да има промени. Аз си задавам въпроса къде са през днешния ден българските бранители на Путин и за какво мълчат? Надявам се да има още доста бдения по света и в България, с цел да стане ясно, че демокрацията е път, а не положение.
Путин мина сред капките доста дълго време.
Много хора не престават да изпитват носталгия към този вид автократично общество. Съвършено ясно е, че и в България непрестанно гледаме изкривени образци, които ни плашат и отчуждават от демокрацията “, разяснява Мира Радева.

Според Асен Генов убийството на Навални от режима на Путин е поставило
точка на опита „ демократична Русия “.
„ Руските опозиционери и общественици са систематично избивани и затваряни по пандизите, съветският народ е в боязън от режима, става дума за над 1 милион души армия. Арестуват хора единствено тъй като дръзват да поднесат цветя в памет на Навални. “, акцентира Генов.

„ Ще ми се да има вяра, че в Русия към момента има хора, които са съпротива, не трябва да бъдат отписвани, които са заложници на този деспот “, разяснява и социологът Ружа Райчева.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР