Социологическо проучване, публикувано три дни преди изборите в южната германска

...
Социологическо проучване, публикувано три дни преди изборите в южната германска
Коментари Харесай

Сестринската партия на Меркел губи подкрепа преди изборите в Бавария

Социологическо изследване, оповестено три дни преди изборите в южната немска провинция Бавария демонстрира, че консервативният Християнсоциален съюз ( ХСС), който от десетилетия има безусловно болшинство в провинцията, е паднал под 33 % от гласовете, оповестява ДПА.

Проучването, извършено от изследователския институт Civey и оповестено от " Аугсбургер алгемайне цайтунг " и " Шпигел ", демонстрира, че ХСС получава 32,9 % от гласовете, а Зелената партия е на второ място с 18,5 % от гласовете.

За първи път в историята си ХСС наподобява ще падне под 40 % .

На федерално ниво ХСС е в коалиция с Християндемократическия съюз (ХДС) в Бундестага. Съгласно съглашението сред двете партии ХДС не издига претенденти в Бавария.

ХСС са отказали да разясняват резултатите на фона на увеличението на поддръжката за крайнодясната " Алтернатива за Германия ", която съгласно изследването на Civey ще вземе 12,8 на 100 от гласовете в провинцията, която беше най-засегната от рецесията с мигрантите през последните години, които влизаха от Австрия.

Социологическото изследване демонстрира, че социалдемократите, които са в коалиция с Меркел на национално ниво, са четвърта политическа мощ в провинцията с 11 % поддръжка.

Проучването се интерпретира като референдум за ролята на ХСС в националната политика .

Ръководителят на ХСС Хорст Зеехофер, който е и вътрешен министър на Германия, за малко не събори обединението на Меркел по-рано тази година с настояването си за връщането на мигранти и бежанци на границата.

Друго допитване, оповестено през днешния ден, демонстрира, че 53 на 100 от гласоподавателите към момента не са решили по какъв начин да гласоподават в неделя, като в последните седмици се регистрира забележителен растеж на хората, които не знаят за кого ще гласоподават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР