Социологическо проучване, което да идентифицира евентуални проблеми, които гражданите и

...
Социологическо проучване, което да идентифицира евентуални проблеми, които гражданите и
Коментари Харесай

Проведоха социологическо проучване във Варненска община

Социологическо изследване, което да разпознава възможни проблеми, които жителите и бизнеса срещат при до момента с държавни институции, бе извършено в община Белослав, Варненска област, научи Varna24.bg .

То бе по Процедура: Повишаване на гражданското присъединяване в процесите на формулиране, осъществяване и мониторинг на политики и законодателство, по план " Повишаване ролята и отговорностите на жителите в демократичното развиване на локално равнище в Община Белослав, с реализатор фондация " Николаевка “.

Проектът е с дълготрайност 14 месеца от 14 юли 2022 година до 14 септември 2023 година Той е ориентиран към повишение активността  на жителите при установяване на публичните потребности и методите на тяхното облекчаване на локално и районно равнище за реализиране на отговорно и намерено ръководство. Това изисква жителите да имат опцията да вземат участие в работата на локалните и държавни органи и институции и да въздействат при вземането на решения, изработването и осъществяването на политики, стратегически документи, закони и други нормативни актове, с цел да се реализира оптималната координация и консенсус сред тях и страната по разнообразни тематики от публичния дневен ред.

Гражданското присъединяване е измежду главните права и характерности на демократичното общество. С осъществяването на плана фондация " Николаевка “ и община Белослав си слагат виновната задача  да  извърши със наличие другите благоприятни условия и форми на включване на жителите, да показват моментна фотография на положението в каква среда се демонстрира гражданското присъединяване и повлиява ли действително на управническите решения, стана ясно на кръглата маса, провела се през вчерашния ден.

Чрез осъществяването на плановите действия ще се подтиква разговора и присъединяване на жителите като демократично ръководство и възстановяване на локалните политиките, включващи форми за гражданско присъединяване, ограничения за развиване.

Планираните действия са директно нужни за реализиране на задачите и ще спомогнат за справяне с разпознатите потребности и проблеми на целевите групи, включени в плана, а точно неналичието на убеденост и действителни познания за присъединяване в цивилен форми в осъществяване на политики за локално развиване. Повишаване на информираността и присъединяване в осведомителни срещи и събития на жители, бизнес, неправителствени организации и общинска администрация.

В резултат се чака: повишение взаимоотношението сред администрацията, жителите и бизнеса, повишаване интензивността на жителите при формулирането, осъществяването и мониторинга на политики и законодателство, в това число посредством отправяне на рекомендации за възстановяване процесите по даване на услуги, по-добра регулаторна среда, битка с корупцията, попречване на спора на ползи и корист със служебно състояние, съблюдаване на етичните правила от държавните чиновници, възстановяване на социално-икономическата среда вследствие на по-открито и отговорно ръководство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР