Социологът Юрий Асланов, член на Националния съвет на БСП, коментира

...
Социологът Юрий Асланов, член на Националния съвет на БСП, коментира
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Ще видим съвсем друга активност на местните избори

Социологът Юрий Асланов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, разяснява пред БНР, че негласуването не е форма на митинг.

" Когато се каже, че 70% не гласоподават или 30% гласоподават, човек може да остане с усещане, че става дума за голяма маса от хора, които не гласоподават, и за дребна част, които дейни участници в политическия живот. Това не дава отговор на истината, тъй като знаем, че гласоподавателите са надалеч от това число, което попада в изборните описи. Голяма част от тези, които са вписани в изборния лист, авансово знаем, че няма да гласоподават или че не съществуват. Най-малко 1,5 млн. са в чужбина и знаем авансово, че те надали биха дали своят вот. Профилът на негласуващия човек е друг според от характерните избори ", добави той в предаването " Нещо повече ".

„ Новият белег на глобализацията, или както някои откриватели го назовават - на турбокапитализма, е непрекъснатото изхвърляне на все по-големи и все по-нови обществени прослойки от публичните каузи и, преди всичко, от политиката “, сподели той и добави:

„ Просто хората считат, че това, за което се гласоподава, няма смисъл за тях. Особено на европейски избори се вижда, защото европейската тема е по-далечна. Още тази есен ще забележим една напълно друга интензивност на локалните избори, доста по-висока “.

За да се „ подреди “ Българска социалистическа партия в оставащо време до локалните избори, тя би трябвало да излезе на терен, уверен е Асланов.

„ Българска социалистическа партия има три огромни казуса, които би трябвало да взема решение. Бидейки идейна партия, тя доста се отдалечи от полето да концепциите. По някакъв метод би трябвало да се върне там и да стартира да ги формулира. Българска социалистическа партия, по някакъв метод, би трябвало вътрешно да се разбере и да стартира последователно да възвръща груповия жанр и способ на взимане на решения - нещо, с което в предишното беше известна. Българска социалистическа партия. Трябва да се пробва да възвърне и разговора с останалите политически сили. Не може да стои в изолираност и срещу всички “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР