Социологът Андрей Райчев обяви, че сегашните протестиращи не са бедни

...
Социологът Андрей Райчев обяви, че сегашните протестиращи не са бедни
Коментари Харесай

Андрей Райчев разби на пух и прах манипулацията: Протестът не е за цените на горивата, а за...

Социологът Андрей Райчев разгласи, че сегашните протестиращи не са небогати хора, които нямат пет лв. да си платят бензина и не могат да устоят повече по този метод, съобщи bTV.

Напротив, съгласно него това са хора от междинната класа и в основата на сегашните митинги лежи чувството, че не може повече по този начин да се живее, а двете неща са радикално разнообразни.

" Не желая да пребивавам повече на такова място, а не че нямам 5 лв. да си платя бензина ", заключи Райчев терзанията на протестиращите, които той счита, че не са проведени.

Според него евентуално ще има предварителни избори, а митингите " не са столични работи ", сходно на тези през 2013 година против държавното управление на Пламен Орешарски, когато протестиращите се самообявиха за " умни и красиви ".

По думите му, страната е в кавги всяка седмица от една година насам и " заболяването е предходна от кавги към митинги ".

От своя страна проф. Антоанета Христова, която е политически анализатор и началник на Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките, разяснява, че последният месец е белязан от гафове на властта - изявлението на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания; покачващите се цени; санкционират се коли, а не хора и други

По мотив обръщението към нацията на президента Румен Радев за 10 ноември проф. Христова разяснява, че той е обрисувал явни проблеми и е зачеркнал целия интервал след свалянето на Тодор Живков от власт. 

" Той ни прикани да премахнем тази порочна система. Посланието е, че би трябвало да има смяна в посока президентска република, привикване на Велико национално заседание ", вижда тя.

Според нея не може в деня, в който празнуваш свободата (10 ноември), главната конотация на речта му да е отрицанието. " Не считам, че има сериозно доста хора, които желаят промяна на властта ", разяснява проф. Христова.

По думите на Райчев, Румен Радев се разпознава с хората, а не с партии, като имало към 1 млн. души, които желаят сегашните на власт, само че има доста повече, които не ги желаят.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР