Социологът Андрей Райчев направи коментар пред БНР за отминаващата си

...
Социологът Андрей Райчев направи коментар пред БНР за отминаващата си
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ са в изолация, от която могат да излязат, ако спрат да се заяждат

Социологът Андрей Райчев направи коментар пред БНР за отминаващата си 2021 г.  " Това е година на политически свършек, а не на някакво начало. Разбира се, всеки свършек е ново начало ", сподели той и разяснява, че 60-те % от обществото, които още по време на митингите се дефинираха против ГЕРБ, през декември 2021 година към този момент откриха политическа форма (редовно правителство), с която съумяха да съборят ГЕРБ.

" ГЕРБ са в изолираност, от която могат да излязат, в случай че спрат да се заяждат, да са драки и си смъкват показалеца. При поява на вътрешни търкания в ръководещата коалиция, а те все в миналото ще се явят, все някой ще посегне към съюз с ГЕРБ, с цел да си реши някакви въпроси. Това е по-далечно бъдеще, не през 2022 година. Аз не бих отписвал ГЕРБ ", сподели социологът.

Той дефинира Коронавирус пандемията като развой, който не е изминал, за разлика от траялия година и половина политически - от митингите пред 2020-а до съставянето на кабинета на Кирил Петков през декември 2021-ва.

Според Райчев Световната здравна организация (СЗО) би трябвало да се закрие и преоснове:

" Тя даде три съвета - локдаун, маски и имунизиране - и трите банкрутираха. Какво вършиме, когато един доктор три пъти ви сложи неверна диагноза? Търсите различен доктор. Тези ограничения нанесоха щета, тъй като човечеството живее в боязън и смут. Трябва да се прекратим тази изключителна конюнктура, тъй като тя не е изключителна - това е ситуацията, ще прекарваме този грип. Трябва да го приемем и да предупредим хората от третата възраст да се пазят и имунизират, само че не да ги задължаваме. Трябва да предефинираме отношението си към тази болест (COVID-19) и да разберем, че тя се е случила ".

COVID-19 и цените на тока социологът уточни, че ще са главните тествания пред ръководещите в България:

" Ако позволен поляризация още веднъж (по тематиката COVID), те се пробват да бягат от тематиката с " нито-нито ", а нея я има и това е доста тежко за тях. Второ- - токът, силата - това не е единствено за България, това е международен развой. Плюсът им е, че хазната е напълнена за тази година със 7 милиарда лв. повече, в сравнение с предходната. От тези 7 милиарда - 3 милиарда са тези, които Бойко Борисов постоянно криеше за края на годината. Другите 4 милиарда са действително събрани налози и то не от популацията, а от корпорациите.... Няколко милиарда в ръцете е доста мощно оръжие за един ръководещ ".

По думите на Райчев енергийната рецесия може да докара до добър резултат - преоборудване на цялата стопанска система към доста по-ниско енергопотребление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР