Социалното предприятие включва ателие за изработване на сувенири и книжарница,

...
Социалното предприятие включва ателие за изработване на сувенири и книжарница,
Коментари Харесай

Има ли надежда за книжарница Надежда в Пловдив?

Социалното дружество включва ателие за разработване на сувенири и книжарница, неслучайно наречена „ Надежда ". За една година тя сбъдна фантазиите на 12 младежи с интелектуални усложнения, както и на родители, които от дълго време са отвън пазара на труда.

Пловдив
Кремена Стоянова - ръководител на съдружие „ Паралелен свят ": Това е първата им работа в живота и в този момент към този момент те със самочувствие приказват за себе си.
Сред младежите, които работят в книжарница „ Надежда " са Деси, Иван и Рангел.
Десислава: Един може да прави едно, различен може да прави друго.Иван: Когато работя съм по-уверен в себе си.Рангел: Щастлив съм, че си имам доста другари.
За какво мечтаеш?
Рангел: Мечтая да свира на цигулка.
Мечтата на Рангел обаче може и да не се реализира, тъй като в този момент общественото дружество би трябвало да се самоиздържа.

След приключването на плана от съдружие „ Паралелен свят " са задължени да обезпечат претовареност на половината от хората в продължение на една година. А месечните приходи от книжарницата са едвам към 1000 лв..
Кремена Стоянова - ръководител на съдружие „ Паралелен свят ": С хиляда лв. на месец ние можем да си платим единствено наема и тока, а тук работят младежи, те са на заплати и с изключение на всичко друго имаме и други разноски.
Изход от обстановката към този момент от „ Паралелен свят " виждат в тегленето на заем с вярата по този начин да спасят книжарница „ Надежда ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР