Социалното министерство смята да увеличи броя на хората, които ще

...
Социалното министерство смята да увеличи броя на хората, които ще
Коментари Харесай

МТСП: Общо 600 000 души ще бъдат подпомагани с храни и почистващи материали през новия програмен период

Социалното министерство счита да усили броя на хората, които ще получават хранителни пакети по европейската стратегия за материално подкрепяне. Освен храни, ще се раздават и почистващи материали

За новия програмен интервал средствата по оперативната стратегия ще се удвоят и ще са 500 милиона лв.. Това ще разреши пакети с храна да получат още 100 000 небогати и по този начин броят на подпомаганите ще е 600 000.

Право на помощи ще имат и възрастни над 70 години с приход под линията на беднотия. Те, енергийно подкрепяне, както и други категории уязвими, ще получават и пакети за персонална хигиена, изясни заместник-министър Зорница Русинова:

„ Прах за пране, хигиенични материали за дома, почистващи материали “.

Ще има и нов тип материална помощ за бедните фамилии с бебета и самотните майки – т. н. „ пакет бебе “ с „ памперси, козметични артикули и всичко, което е належащо за едно бебе, в това число и мъничка кошарка. Вярваме, че това ще бъде един спомагателен демографски тласък “, изясни Русинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР