Социалното министерство с нов опит да спре измамите с инвалидни

...
Социалното министерство с нов опит да спре измамите с инвалидни
Коментари Харесай

Измами! Има цели села, в които почти всички деца са с ТЕЛК

Социалното министерство с нов опит да спре измамите с инвалидни пенсии.
" Целта ни е да се оправим с проблемите, трупани от 27 години. Затрупана съм с тъжби от хора, които търсят помощ и поддръжка. Искаме транспарантна система, с цел да се понижат злоупотребите ", съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова в предаването " Здравей, България " по Нова тв.

Петрова съобщи, че ще бъде понижен общият брой на хората, които употребяват инвалидни пенсии, само че ще бъде вдигнат размера на тези, които фактически имат потребност от тях.

" Очакваме при започване на 2018 година към този момент да стартираме малко по малко да вършим измененията. Вчера беше призната концепцията за здравната експертиза и експертизата за работоспособността ", съобщи заместник-министърът.

В момента хора с ампутирани крака вървят регулярно да потвърждават положението си пред ТЕЛК.

" Всички хора с ампутирани крака ще получават доживотен ТЕЛК ", изясни заместник-министърът.

Петрова разяснява още, че има и доста измами с ТЕЛК-ови решения при децата. Дори цитира цели села, в които съвсем всички деца са с ТЕЛК.

"Вече ще се работи по интернационалната подготовка на Световната здравна организация за човешката функционалност, уврежданията и здравето ", съобщи Султанка Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР