Социалното министерство призова за защита на най-уязвимите категории работници, стана

...
Социалното министерство призова за защита на най-уязвимите категории работници, стана
Коментари Харесай

Сачева призова за защита на работниците над 60 години

Социалното министерство прикани за отбрана на най-уязвимите категории служащи, стана ясно от изявление на министър Деница Сачева.

" Определили сме предпазени категории – бременни дами, хора с увреждания, хора с хронични болести, хора над 60 години, дами в процедура на инвитро, родители, които сами отглеждат своите деца, хора, които сами се грижат за свои заболели близки ", уточни Сачева. По думите ѝ те би трябвало да получат особена отбрана.

Министерството на труда и обществената политика е разкрило телефонна линия за въпроси, свързани с трудовото законодателство, използвани в актуалната епидемиологична обстановка. Телефонът е: 0800 88 001.

" Ако хората имат насъбрана отпуска, да я употребяват, работодателите да стартират с гъвкаво работно време или с работа от у дома. Болнични се изписват за заболяване, а за карантина – единствено при завръщане от страни, избрани в заповедта на здравния министър ", сподели Сачева.

По думите на обществения министър актуализация на бюджета ще се прави по-късно през годината, когато стане явен мащабът на рецесията, тъй като на настоящия стадий бюджетните средства са задоволителни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР