Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания –

...
Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания –
Коментари Харесай

Социалното министерство няма регистър на хората с увреждания, алармират родители

Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания – нито какъв брой са, нито какви са уврежданията . Това е едно от нещата, които новият Закон за персоналната помощ ще промени, давайки старт на промените. За това сигнализираха майки на деца с увреждания в ефира на bTV.
С този аргумент те дадоха отговор и на питането на премиера къде са милионите, давани за хората с увреждания – в случай че се направи подобен указател ще е ясно къде са парите , уточни Ина Маринова.
Предложенията, които сега се разискват, няма да обиден правата на нито един от хората с увреждания, само че и не е правилно да се твърди, че с този законопроект ще се решат всички проблеми, уточни националният омбудсман Мая Манолова.
Всички ще имат право на персонална помощ, въпросът е дали им би трябвало. Има разлика сред заболяване и увреждане, показа Маринова.
По думите на омбудсмана най-трудното е да убедим тези, от които зависи промяната е, че тя е нужна . „ Този закон е писан от хората с проблем. Проблемите не са от през днешния ден, в последните 20-30 години всички политици носят своята виновност, аз също”.
Майките показаха, че министър Бисер Петков има волята за промени, само че не знаят дали най-после няма да се уплаши .
От години в България има разнообразни стратегии и услуги, разнообразни министерства и общини. Обслужват се от една войска от администрации и по този начин те потъват. Човекът с увреждане е контингент на доста министерства, освен на социалното”, добави още Ина Маринова.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР