Социално слабите с увреждания могат да извършват проверка за издадената

...
Социално слабите с увреждания могат да извършват проверка за издадената
Коментари Харесай

Социално слабите проверяват валидността на винетките си...

Социално слабите с увреждания могат да правят инспекция за издадената електронна винетка в дирекциите по обществено подкрепяне, само че и на електронната страница на организацията. Това оповестиха от структурата в Хасково.

Всеки може да види докога е годен стикерът посредством спомагателното меню – инспекция на издадена електронна винетка. Необходимо е да се вкарат в полетата ЕГН и регистрационен номер на колата, изясни основният специалист към Регионална дирекция “Социално подкрепяне ” Васка Атанасова.

Когато бъде открито, че клиентът има възложен стикер с неизтекъл период на същия автомобил, няма да се отхвърля издаването на електронна винетка, споделиха още от общественото в Хасково. В деня на одобряването на документите бенефициентът ще бъде включен в поръчка до Агенция “Пътна инфраструктура ”, която ще издава електронна винетка с годност една година.

Няма да се изискват копия експертиза на трайно понижената продуктивност от ТЕЛК и НЕЛК и от свидетелството за регистрация на лекия автомобил от 1 април, като инспекцията на тези документи ще се прави по длъжностен път.

Предоставените стикери на хората с увреждания посредством дирекциите обществено подкрепяне през 2018 -а са годни за период от една година, считано от датата на валидизирането им. Препоръчително е обществено слабите с увреждания да ревизират периода на годност на винетката и да подадат заявки в структурите по сегашния си адрес към 10 дни преди приключването му.

7-дневен е срокът за култивиране и утвърждение на документите от датата на подаването им. Когато са установени пропуски в документи претендентът може да ги в профил до 3 дни. След като бъде издадена винетката информацията се получава в общественото по електронен път.

Припомняме, че не се планува смяна тази година в изискванията за освобождение от възнаграждение на винетна такса. Право имат хората с 50 и над 50 на 100 понижена продуктивност или тип и степен на увреждане. В това число влизат и обществено слаби или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст. Тези групи имат право да получат гратис винетка за един личен или брачен лек автомобил с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 160 к.с.

7150 обществено слаби с увреждания са получили безвъзмездни винетки за 2018-а.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР