Социално-ателие Мечтатели“ помогна на 11 младежи от уязвими групи да

...
Социално-ателие Мечтатели“ помогна на 11 младежи от уязвими групи да
Коментари Харесай

Социално-ателие „Мечтатели“ помага на младежи от уязвими групи

Социално-ателие „ Мечтатели “ оказа помощ на 11 младежи от уязвими групи да придобият съответни познания и умения за основаване на сувенири от стъкло, вълна, керамика и други
Младежите минаха през образование в цифрова среда, което им разреши да опознаят разнообразни техники и похвати за ръчна-изработка на сувенири, бижута, картички, произведения от рисувано стъкло. Те научиха какви са стадиите за основаване на едно обществено дружество и по какъв начин могат да поемат по пътя на обществения бизнесмен.

Изработените произведения в ателие „ Мечтатели “ ще се разпространяват в он-лайн платформа: Социално предприемачество, равнопоставеност и претовареност.
Платформата ще показва също и сувенири, направени от потребителите на разнообразни центрове за обществена интеграция и рехабилитация на младежи от уязвими групи във Варна.

Социално ателие „ Мечтатели “ и он-лайн платформата са част от младежка самодейност „ Социално предприемачество, равнопоставеност и претовареност “, която се осъществя от Сдружение „ Моят град “ с финансовата поддръжка на Община Варна, Дирекция „ Образование и юношески действия “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР