Социалният зам.-министър Султанка Петрова разкри, че новите ТЕЛК-ове ще се

...
Социалният зам.-министър Султанка Петрова разкри, че новите ТЕЛК-ове ще се
Коментари Харесай

Новите ТЕЛК-ове ще се дават по световен стандарт

Социалният зам.-министър Султанка Петрова разкри, че новите ТЕЛК-ове ще се дават по международен стандарт. „ Експертизата на работоспособността на Световната здравна организация е приела интернационална подредба. В Европейски Съюз се работи на тази база. Методологията е направена и е мъчно да се излезе от нея, тъй че фалшификатите ще намалеят. Просто има одобрен международен стандарт. За всяко нещо ще има стандарт. Така ще се предпазим от злоупотреби. В центъра на тази експертиза са тъкмо хората с увреждания. Целта е да се спре източването на здравната и обществената системи “, изясни Петрова пред Би Ти Ви, представена от Пик.

„ Комисиите, които ще дефинира работоспособността, ще са на едно място и няма да се обикаля. Достъпът ще бъде улеснен. Документите може да се пускат и по електронен път. Обмисляме основаването на мобилни групи за дребните обитаеми места, с цел да се освидетелстват хората “, добави тя.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук  0  0 вегитарианец (преди 5 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 От къде я изровиха тази кикемора? То и в акъла е като на външен тип. Мошенгиите с ТЕЛК у нас са от генерации а те ще ги борят с някакъв стандарт? Не някакъв си "стандарт " а промени в Наказателно-процесуален кодекс и затвор тъпа кранто. И в пандиза би трябвало да влизат лекари от комисиите а не тези които дават рушветите. Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР