Социалният министър ще предлага еднолично размера на линията на бедност

...
Социалният министър ще предлага еднолично размера на линията на бедност
Коментари Харесай

Социалният министър ще предлага еднолично размера на линията на бедност

Социалният министър ще предлага еднолично размера на линията на беднотия единствено при спад на брутния вътрешен артикул и единствено при особени условия, в каквито е страната ни в изискванията на COVID-кризата. Тази смяна в методиката за установяване на линията на беднотия ще утвърди държавното управление. Това разгласи пред Националния тристранен съвет министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Държавата предлага за следващата година прагът на беднотия да е 369 лв., растежът е с шест лв. по отношение на тази година. По данни на Евростат през 2019-та с приходи под прага са били над 1,3 млн. души от българите или 18,6 на 100 от популацията.

С размера на линията на беднотия е обвързана финансовата поддръжка за хората с увреждания, за най-уязвимите групи, които имат потребност от обществена поддръжка също ще бъдат обезпечени спомагателни средства от системите за обществено подкрепяне. В числово изражение мога да ви осведомявам авансово, че увеличението на линията на беднотия на 369 лв. ще има отражение от 21,5 милиона лв. за добавките за хората с увреждания, разяснява общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Националният съвет за тристранно съдействие заседава през днешния ден, с цел да разиска смяна в метода за установяване линията на беднотия и размера ѝ за идната година. Бизнесът, синдикатите и страната разискаха и импортираните от "Обединени патриоти " промени в Кодекса за общественото обезпечаване, които целят стягане на контрола при издаването на ТЕЛК-решенията.

От Оперативна програма оферират при съществуване на данни за погрешно издадено ТЕЛК решение медицинските комисии към териториалните поделения на Националния застрахователен институт да могат да изискват на въпросното лице да се правят спомагателни проучвания и съвещания в лечебни заведения, с които институтът има подписани контракти.

А ТЕЛК-решението да се преразглежда въз основа на тези резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР