Социалният министър се срещна с протестиращите майки Майките от инициативата

...
Социалният министър се срещна с протестиращите майки Майките от инициативата
Коментари Харесай

Социалният министър се срещна с протестиращите майки

Социалният министър се срещна с протестиращите майки Майките от самодейността " Системата ни убива " възнамеряват преместването на палатковия лагер от пространството до Народното събрание пред здравното министерство, където ще упорстват за промяна в ТЕЛК. Това ще се случи откакто депутатите одобрят законите за хората с увреждания и за персоналната помощ на второ четене, разгласи Вера Иванова.
 
Днес в палатковия лагер на майките пристигна общественият министър Бисер Петков, с цел да им заяви, че законът за хората с увреждания е утвърден от държавното управление, а в петък ще бъде импортиран за разглеждане от Народното събрание.
 

След като една майка показа, че от ТЕЛК са понижили % на увреждане на нейното дете с киста в мозъка, Вера Иванова се обърна към нея по този начин: " Начинът е с митинги. Елате и протестирайте с нас, ние от март ще бъдем пред здравното министерство поради ТЕЛК ".

 Социалният министър се срещна с протестиращите майки БГНЕС
Майките посрещнаха обществения министър Бисер Петков, който им заяви за гласуването на закона за хората с увреждания и идното му внасяне в Народното събрание.  " Надявам се, че и в Народното събрание, както беше декларирано, тези законопроекти ще се гледат предпочитано ", сподели той.-->
 Социалният министър се срещна с протестиращите майки БГНЕС

Протестиращите майки ще проследят гласуването на законопроектите на първо и второ четене с подготвеност да излязат на нов митинг, в случай че това не се случи. Палатките остават до финала на гласуванията, разгласи Вера Иванова. " Така че палатките ще се махнат, когато се гласоподават. Или в действителност не се махат, ние се местим през Министерството за опазването на здравето, тъй като имаме още доста неща да вършим ", сподели тя.

След днешното държавно съвещание стана ясно, че през идната година страната ще обезпечи към 486 милиона лв. за политики по отношение на хората с увреждания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР