Социалният министър Деница Сачева проведе среща с ДПС в парламента,

...
Социалният министър Деница Сачева проведе среща с ДПС в парламента,
Коментари Харесай

Поредна среща за Закона за социалните услуги

Социалният министър Деница Сачева организира среща с Движение за права и свободи в Народното събрание, с цел да запознае групата с задачите на Закона за обществените услуги, който провокира разнопосочни отзиви в обществото. След диалозите не били взети решения, само че били разисквани всички тематики и въпроси, касаещи закона, посочи тя на брифинг.

Обсъждането с депутатите от придвижването е част от поредност срещи с парламентарно показаните партии, на които министърът коментира главните положения в текстовете. Тя за следващ път акцентира, че законът няма да лишава деца, а ще ги пази.

Сачева още веднъж сподели, че е изпратила молба за среща със Светия Синод по тематиката и чака отговорът в границите на днешния ден. 

Вчера общественият министър изясни, че предстоят срещи с всички заинтригувани страни, както и с протестиращите родители, като на тях ще се опита да разсее породилите се страхове. 

" Запознах Движение за права и свободи със закона за обществените услуги - с това кои хора той пази и за какво той се прави. Може сами да видите до нас деца от обществена услуга, които оферират своите коледни дарове. Това се децата, за които работи този закон, за техните права, отбрана ", сподели през днешния ден Сачева, визирайки деца от дом в Ново село, които продаваха ръчноизработени дарове в коридорите на Народното събрание.-->

" Този закон няма желание да се занимава със фамилните връзки, с изземане на деца от фамилии и да бъде опасност за устоите на страната. Разговорите с другите парламентарно показани групи не престават по график. Следващата седмица ще бъдат извършени диалози и с " Обединени патриоти ", с Българска социалистическа партия, с " Воля ". Ще ги срещаме поетапно. Решения след диалозите с Движение за права и свободи не са взети, само че организирахме диалози по всички тематики и въпроси, които касаеха закона и по какъв начин би трябвало да продължим напред. Г-н Хасан Адемов е ръководител на обществената комисия, тъй че чакаме да чуем тяхното мнение ", уточни министърът. 

Тя разяснява, че законът е породил и достоверни страхове, само че евентуално имало и политически и други ползи, които стоят зад офанзивите на текстовете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР