Социалният министър Деница Сачева пристигна в парламента за извънредна среща

...
Социалният министър Деница Сачева пристигна в парламента за извънредна среща
Коментари Харесай

Отлагат Закона за социалните услуги, Дариткова успокои всички родители

Социалният министър Деница Сачева дойде в Народното събрание за изключителна среща с ПГ на ГЕРБ. Групата още няма решение, само че се чака ръководещите да разгласят отлагането на влизането в действие на Закона за обществените услуги с шест месеца, оповестява „ Труд “.

Причината е противоречиви текстове и остра реакции против него. Сачева ще инициира диспути с парламентарно показаните партии по тематиката.

"Искаме да заявим своята ясна позиция и да успокоим обществото, че в Закона за обществените услуги не се планува лишаване на деца от фамилията ", заяви малко по-късно на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

„ Законът има различен предмет на деяние и всяка друга корист не е в полза на обществото “, съобщи Дариткова.

"Днес бяхме поканили министър Деница Сачева и заместник-министър Зорница Русинова на среща с ПГ на ГЕРБ, с цел да обсъдим въпросите, които витаят в публичното пространство към Закона за обществените услуги.

Всички тематики бяха дискутирани детайлно, тъй като виждаме, че се преекспонират някои от заложените в него промени. Представят се и се интерпретират неопределено ", сподели още доктор Дариткова.

"Започваме диалози с парламентарните групи и Неправителствени организации за Закона за обществените услуги, изпратили сме молба за среща със Светия Синод ", заяви на брифинга и министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

"Още един път за следващ път желаеме да подчертаем, че Законът за обществените услуги не третира лишаване на деца от фамилиите и няма за цел да прави това.

Точно противоположното с него се вкарват стандарти за качество, вкарват се благоприятни условия за това да има по-голяма инвестиция в самите обществени служащи, тяхното образование, подготовка, в това число във връзка с тяхната професионална отговорност. Това, което се случва последно време в обществото, несъмнено не може да ни остави несъпричастни.

Не можем да демонстрираме надменност към страховете на хората ", разясни Сачева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР