Социалният министър Бисер Петков се срещна с посланика на Албания

...
Социалният министър Бисер Петков се срещна с посланика на Албания
Коментари Харесай

България и Албания ще подготвят нова Спогодба за социална сигурност

Социалният министър Бисер Петков се срещна с посланика на Албания в България Доника Ходжа по нейна самодейност. По време на диалога беше разисквана подготовката на нова Спогодба за обществена сигурност сред двете страни. Към момента връзките сред България и Албания в региона на обществената сигурност са уредени от Спогодба по държавното публично обезпечаване, която е в действие от 1954 година

Петков и дипломат Ходжа показаха предпочитание документът да бъде обновен в подтекста на динамично разрастващите се стопански връзки и възходящия брой български и албански жители, които работят в двете страни, а договарянията за подготовката му да започват опция най-скоро. Подписването на спогодбата ще насърчи заетостта и подвижността на работната мощ и ще помогне за по-добрата отбрана на осигурителните права на жителите, които работят в България и Албания, сподели министър Петков.

По време на срещата бяха разисквани и двустранните връзки сред двете страни в региона на труда и обществената политика и опциите за задълбочаване на съдействието в тези сфери. Посланик Доника Ходжа благодари за поддръжката, която България оказва на Албания за участие в Европейския съюз и изрази вяра, че двете страни ще продължат да обменят опит и положителни практики в региона на труда и обществената политика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР