Социалният министър Бисер Петков съобщи пред журналисти в МС, че

...
Социалният министър Бисер Петков съобщи пред журналисти в МС, че
Коментари Харесай

По 40 лв. за Великден ще получат най-бедните пенсионери

Социалният министър Бисер Петков заяви пред публицисти в Министерски съвет, че през днешния ден държавното управление е приело Постановление за одобрение на спомагателен трансфер в размер на 52 894 700 лв. по бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година за погашение на еднократни спомагателни суми към пенсиите за април - така наречен великденски добавки. Критерият за установяване на пенсионерите, които ще имат право да получат тези добавки, е линията на беднотия.

Това значи, че всички пенсионери, на които за април сборът от пенсиите им дружно с добавките е до 348 лв. в това число, ще получат добавка от 40 лв.. По планове на Национален осигурителен институт това са 1 322 300 пенсионери, които дружно с пенсиите за април, ще получат и тази добавка.

Бисер Петков посочи, че днешното решение на кабинета дава опция на Национален осигурителен институт софтуерно да приготви и да изплати добавките с пенсиите за април, чието възнаграждение стартира при започване на идващия месец.

С това свое решение Министерски съвет единствено в границите на три-четири месеца обезпечи над 100 млн.лева за спомагателна поддръжка под формата коледни, а в този момент и великденски добавки на пенсионерите, които получават по-ниски пенсии, означи общественият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР