Социалните служби в Русе разкриха нови данни за случая с

...
Социалните служби в Русе разкриха нови данни за случая с
Коментари Харесай

Социалните не откриват данни за насилие над децата в детската градина в Глоджево

Социалните служби в Русе разкриха нови данни за случая с грубото отношение към децата в детската градина в Глоджево. Към този миг те не са открили принуждение и откриват несъгласия в изказванията на майките и на личния състав в детското заведение.

Глоджево, Ветово

Веднага откакто майки от Глоджево подават сигнал, че децата им са обиждани и евентуално бити от възпитателките в детска градина „ Здравец “, обществените стартират незабавна инспекция. Родителите настояват, че децата са смутени и сънуват кошмари, а в яслената група се приказва единствено на турски език. Някои от майките споделят, че децата им се връщат със синини.

Благомил Благоев – и.д. шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Русе: „ От така наречен бити деца единствено на едно дете е намерено синьо петънце по памперса и нямам доверие да се е случило в градината – мисля, че е от пострадване домашно, само че не е от удар. Не считам, че има съществено нарушаване там. “

Разпитани са и родителите, и личният състав на градината. На този стадий съгласно обществените служащи се оказва, че изказванията на майките са спорни. Едно е несъмнено обаче – възпитателките са обиждали децата.
Благомил Благоев – и.д. шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Русе: „ Там в този момент малко мъчно се работи, тъй като ни трябваше преводач, разбирате за какво. В жалбата разказват едно, в диалозите споделят друго, което не кореспондира с действителността. Голяма част от тях споделят – не знаем защо се подписахме. “
Многократно се опитахме да се свържем с Дениз Рюстем – майката, която първа подава сигнал, само че тя не отговори на позвъняванията ни. От „ Социално подкрепяне “ са предложили психическа помощ на всички деца, само че родителите са отказали. Проверката на „ Закрила на детето “ продължава, а в същото време нито една майка не е спряла да води детето си в детската градина в Глоджево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР