Социалните работници са предотвратили изоставянето на 1733 деца през 2018

...
Социалните работници са предотвратили изоставянето на 1733 деца през 2018
Коментари Харесай

1733 деца са спасени от изоставяне през 2018 година

Социалните служащи са предотвратили изоставянето на 1733 деца през 2018 година Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика във връзка със спекулативни изказвания в обществените мрежи за " нелегално отнети деца ".

Основният приоритет в работата на обществените служащи е децата да се отглеждат от своите майки и татковци, акцентират от министерството. В тази връзка се реализират редица действия за поддръжка на фамилиите посредством обезпечаването на подобаващи обществени услуги и оказване на финансова поддръжка. Показателен образец в това отношение е активността на обществените служащи по предварителна защита на изоставянето.

Благодарение на техните старания през 2018 г.1733 деца са останали да живеят в своето родно семейство.

Извеждането на дете от биологичното семейство е последна краткотрайна мярка за протекция, която се базира на точно изследване и оценка на съответния сигнал за дете в риск и се удостоверява със правосъдно решение. " Поради това изрично възразяваме против разпространяването на манипулативни информации за " нелегално лишаване на деца ". Подобни изказвания са лишени от всякакво съображение и могат да бъдат избрани само като подправени вести, декларират от МТСП.

Извеждането на дете от биологичното семейство като мярка за протекция се подхваща постоянно след обширно изследване и привършване на всички благоприятни условия за протекция в фамилията или в разширения фамилен кръг. През предходната година 731 деца са били настанени в семейство на родственици и близки.

Изключение вършат само случаите, когато при разнообразни аргументи се постанова незабавното извеждане на детето. При тях основната цел е връщането на детето в родното семейство. Работата в тази посока включва всички действия за поддръжка на фамилията, с цел да се подсигурява най-хубава среда за развъждане на детето. През 2018 година обществените служащи са работили по 1235 случая за реинтеграция на деца в фамилията. В 495 от тях децата са се върнали при своите родители. По доста от останалите случаи работата продължава и през актуалната година, показват още от министерството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР