Социалните работници по превенция на изоставянето са помогнали 1733 деца

...
Социалните работници по превенция на изоставянето са помогнали 1733 деца
Коментари Харесай

Социални работници са предотвратили изоставянето на 1733 деца миналата година

Социалните служащи по предварителна защита на изоставянето са помогнали 1733 деца да останат да живеят в фамилията си през 2018 година.

“Основният приоритет в работата на обществените служащи е децата да се отглеждат от своите майки и татковци. В тази връзка се реализират редица действия за поддръжка на фамилиите посредством обезпечаването на подобаващи обществени услуги и оказване на финансова поддръжка “, споделиха от общественото министерство във връзка спекулациите в обществените мрежи за лишаване на деца от фамилиите им, развихрили се към оттеглената Стратегия за детето.

Извеждането на дете от биологичното семейство е последна краткотрайна мярка за протекция, която се базира на точно изследване и оценка на съответния сигнал за дете в риск и се удостоверява със правосъдно решение. Поради това изрично възразяваме против разпространяването на манипулативни информации за „ нелегално лишаване на деца “. Подобни изказвания са лишени от всякакво съображение и могат да бъдат избрани само като подправени вести.

От общественото ведомство прецизираха, че извеждането на дете от биологичното семейство като мярка за протекция се подхваща постоянно след обширно изследване и привършване на всички благоприятни условия за протекция в фамилията или в разширения фамилен кръг. През 2018 година 731 деца са били настанени в семейство на родственици и близки.

Изключение вършат само случаите, когато по разнообразни аргументи се постанова незабавното извеждане на детето. При тях основната цел е връщането на детето в родното семейство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР