Социалните партньори ще обсъдят шоковото поскъпване на индустриалния ток след

...
Социалните партньори ще обсъдят шоковото поскъпване на индустриалния ток след
Коментари Харесай

Тристранката се заема с индустриалния ток след Нова година

Социалните сътрудници ще обсъдят шоковото повишаване на индустриалния ток след Нова година. Това стана ясно по време на днешното постоянно съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), съобщи БГНЕС.

Предложението на синдикатите беше цената на тока, който се търгува на енергийната борса, да се прегледа като спомагателна точка отвън планувания дневен ред. Вицепремиерът Марияна Николова обаче е безапелационна, че толкоз сериозна тематика не може да се вмести небрежно в една точка „ Разни “. Освен това има процедура, която публично да се призоват членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране.

БГНЕС напомня, че до настояването на бизнеса да се прегледа цената на индустриалния ток се стигна, откакто от началото на месеца бяха регистрирани фрапантни скокове от над 300% в търгуваната цена което, принуди някои предприятия в Стара Загора да понижат индустриалните, а други напряко да спрат работа. С апел към премиера Бойко Борисов за незабавни ограничения против шоковото повишаване на ток излязоха и от Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР