Социалните мрежи прегряха от нов скандал. Този път на историческа

...
Социалните мрежи прегряха от нов скандал. Този път на историческа
Коментари Харесай

Експерти коментират какво цели Мишо Шамара с репликата, че българите са "говеда", а хан Крум - "комплексар"

Социалните мрежи " прегряха " от нов скандал. Този път на историческа тема с създател рап артистът Мишо Шамара. За секунди емигрантът в Съединени американски щати съумя да обиди освен българския народ, само че и значими исторически персони като хан Аспарух и хан Крум.

Рапърът разбуни духовете, анализирайки историята ни по неуместен метод. Според него дейностите на хан Аспарух са същите като тези на Османската империя, а хан Крум се държал комплексарски. В края на видеото той се обръща към българското общество с обръщението " говеда ".

Клипът му събра голям брой отрицателни мнения.

Според журналистката Патриция Кирилова това е опит, известния още като Биг Ша - Шамара да пробие още веднъж в новинарската мрежа. И то сполучлив.

" Едва ли оттук насетне обаче някой ще харесва този човек и той ще има почитатели ", отсече тя в студиото на " България заран ".

По думите ѝ единственото хубаво в тази ситуация е, че се е отворила тематиката за историята.

" Мишо Шамара просто търси провокация. Затова и има толкоз почитатели в обществените мрежи ", разяснява водещият на " Операция История " по Bulgaria ON AIR Росен Петров.

Той добави още, че в историята всеки има своята истина. Има обаче и обстоятелства. А хората, които по един или различен метод са станали известни, би трябвало да носят отговорност за възпитанието на нацията.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР