Социалните мрежи могат да бъдат заплаха за демокрацията, призна Facebook,

...
Социалните мрежи могат да бъдат заплаха за демокрацията, призна Facebook,
Коментари Харесай

Facebook призна, че може да стане заплаха за демокрацията

Социалните мрежи могат да бъдат опасност за демокрацията, призна Фейсбук, само че увери, че прави всичко допустимо, с цел да ограничи този риск.

" Макар да съм оптимист, не недооценявам вредите, които интернет може да аргументи, в това число върху добре работещата народна власт “, споделя шефът по гражданските начинания в компанията Самид Чакрабарти в текст, оповестен през вчерашния ден и представен от Франс прес.

След като притежателят на групата Марк Зукърбърг съобщи при започване на годината, че е подценил ролята на подправените вести, в този момент това направи и Фейсбук.

Върху обществената мрежа с 2 милиарда консуматори от месеци валят рецензии за това ще е употребена за агитация и разпространение на подправена информация. В Съединени американски щати тя е цел в следствието на възможната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година Властите подозират, че Москва е употребила обществените мрежи, с цел да въздейства върху настройките на гласоподавателите.

По думите на Чакрабарти, на мрежата й е лишило прекалено много време, с цел да разбере, че е употребена от злонамерени хора.

" Решени сме да се борим с отрицателните въздействия и да се уверим, че нашата платформа способства по неоспорим метод за положителното на демокрацията “, сподели Кейти Харбът, отговаряща по въпросите, свързани с политиката на компанията, в друго изказване през вчерашния ден.

Фейсбук разгласи през последните дни две огромни промени, които би трябвало да подобрят подбора и качеството на новините на стените на потребителите. Едната смяна: ще имат преимущество известията от близки и другари за сметка на наличието от медии, институции и марки. Втората: мрежата ще пресее източниците на информация по степен на доверие съгласно мнението на потребителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР