Социалните мрежи Facebook, Twitter и YouTube са се съгласили на

...
Социалните мрежи Facebook, Twitter и YouTube са се съгласили на
Коментари Харесай

Най-големите социални мрежи склониха да минат независим одит

Социалните мрежи Фейсбук, Twitter и YouTube са се съгласили на външен одит за това по какъв начин се оправят с езика на омразата, след протеста на огромни рекламодатели, съобщи CNN.

Световната федерация на рекламодателите се е споразумяла да прегледа по какъв начин платформите приспособяват общите дефиниции и стандарти за нездравословното наличие. Според сделката, до която се стигна след повече от година, те ще преминат през самостоятелен одит по отношение на категоризирането, докладването и премахването на негативни  и обидни изображения, мнения и други Целта е прегледите да бъдат осъществени до края на годината.

Всички платформи ще бъдат задължени да разработят системи, които дават повече надзор на рекламодателите над наличието, измежду което се излъчват бранд посланията им.

От Unilever и Mars, които по-рано тази година се причислиха към протеста на Фейсбук, оповестиха, че това решение е знаково за напредъка в сигурността на обществените медии. „ Още работа би трябвало да бъде свършена и ще разчитаме на всички сътрудници в платформата да изпълнят уговорките си с темпото и неотложността, които тези въпроси изискват “, означи маркетинг шефът на Mars, Джаки Стивънсън.

Според Каролин Еверсън, вицепрезидент на Фейсбук за световни маркетинг решения, съглашението е „ извънредно съдействие “, което дава на промишлеността „ обединен език за прогрес в битката против омразата онлайн “. Бойкотът на учредената от Марк Зукърбърг обществена мрежа не повлия доста на приходите ѝ, които идват главно от милиони дребни бизнеси.

Миналата седмица известни персони се включиха в „ замразяването “ на профилите си в Instagram. Сред тях бяха Кейти Пери, Дженифър Лорънс, Аштън Къчър и Леонардо Дикаприо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР